De Zomerstal

Al generaties lang was de familie Metselaar/Laan een boerenbedrijf op het huidige kwekerijcomplex. Er is uit die tijd heel veel archief, maar vooral spannende en indrukwekkende verhalen. In het familie verhaal nemen we je mee in de tijd van weleer.

Oma Metselaar

Oma Metselaar startte in 1967 'De Zomerstal'. Zij verzamelde jarenlang mooie authentieke voorwerpen tot haar verzameling grote vormen aan ging nemen. Zij besloot deze te gaan exposeren en opende haar museum in de koegang van de boerderij. Na 35 jaar stopte zij met het museum en nu jaren later is De Zomerstal weer in ere hersteld, met de goed bewaarde collectie, door haar kleinzoon Paul.

De boerderij

De boerderij uit 1873 is anno 2021 compleet gerenoveerd en gerestaureerd. Paul, de vijfde generatie van de familie Metselaar, heeft samen met zijn vrouw Annemarie oma's werk voortgezet en zodoende is museum 'De Zomerstal' opnieuw geopend. De entree van het museum is gratis, maar een donatie in de restauratiepot is altijd welkom. Het museum is geopend tijdens de openingstijden van Boomkwekerij De Tuinkamer. Op ijsterras Bello kun je genieten van een kopje koffie, thee of een biologisch roomijsje.